Wanneer gonorroe niet tijdig wordt geconstateerd en behandeld dan kan dit ernstige gevolgen hebben. Zo kan de infectie zich bijvoorbeeld uitbreiden en ontstekingen op andere plekken in het lichaam veroorzaken. Verder kan een besmetting met gonorroe nog specifieke gevolgen hebben voor zowel mannen als vrouwen.

Bij mannen kan de infectie kan zich namelijk uitbreiden naar de onderbuik waardoor een ontsteking van de bijbal het gevolg kan zijn. Deze ontsteking kan een heftige pijn in de balzak veroorzaken, ook kan de pijn uitstralen naar de lies. Wanneer de bijbal ontstoken raakt dan gaat dit vaak gepaard met koorts.

  • Ontsteking van de bijbal
  • Koorts

Bij vrouwen kan een gonorroe infectie een ontsteking in de buikholte veroorzaken. Een eileiderontsteking is hierbij de ontsteking die het vaakst voorkomt. Koorts gaat vaak hand in hand met een eileiderontsteking. Wanneer deze ontsteking niet wordt behandeld dan kunnen de eileiders dichtslibben wat het risico vergroot op een buitenbaarmoederlijke zwangerschap en onvruchtbaarheid.

  • Ontsteking van de buikholte
  • Eileiderontsteking (hoger risico op buitenbaarmoederlijke zwangerschap en onvruchtbaarheid)
  • Koorts

Tot slot kan gonorroe zich bij zowel mannen als vrouwen uitbreiden naar de bloedbaan. Doordat de infectie zich dan in de bloedbaan bevindt kunnen er ontstekingen in het hele lichaam ontstaan, waaronder ontstekingen in diverse gewrichten.

  • Ontstekingen in andere plekken van het lichaam inclusief ontstekingen in de gewrichten